SveKuž: O političkoj vjerodostojnosti

Vreva političkih zbivanja u zadnje dvije godine stalno tinja, a posljednjih tjedana prema mišljenjima mnogih, doživjela je svoj vrhunac. Rezultat već otprije poznat - nezadovoljna podijeljena svjetina, iz razloga koje često ne umije valjano verbalizirati, izražava negodovanje i odašilje ga u paralelni javni prostor (društvene mreže). Kroničnim nezadovoljstvom odaje dojam prevarenosti i zasićenja, kao da nije dobila ono što je htjela ili prikladnije, ono što je birala. 


Jesu li hrvatski birači dobili ono što si izabrali i može li se hrvatskoj politici i njezinim glavnim akterima pripisati epitet vjerodostojnosti? Postoje li relevantni govornici u trenutnom sazivu hrvatskog Sabora i jesu li svojom kompetentnošću i odgovornošću sposobni utjeloviti glas svojih birača? Svjedočimo li metamorfozi najveće hrvatske stranke koja se postupno lišava konzervativnog? Postoji li trenutno opozicija u hrvatskom parlamentu? 


Jesmo li kao glasači, zaista izdani ili kao društvo na izborima zaokružujemo na autopilot, pa se nakon par društveno-političkih posljedica pasivno uljuljkavamo u ulogu izigranog žrtvenog janjeta? Na kome leži odgovornost?
O postavljenim pitanjima debatirat će predstavnici stranačkih pomladaka i studenti humanističkih smjerova. Sad već standardno,u organizaciji udruge SplitMisli, u Klubu Mladih Split, 23.4.(ponedjeljak), s početkom u 19h .
Vidimo se u ponedjeljak i........do mišljenja!